Sú jedlá letné, vianočné, ale aj zimné. K takým patrí aj dobrý szegedínsky guláš. Viete, kam až siaha jeho pôvod? Hovorí sa, že ide peštianskeho úradníka menom Székely, ktorému v reštaurácii neskoro večer z núdze, keďže kuchár už odišiel domov, ponúkli guláš zmiešaný s kapustou a trochou smotany, čo bol náhodne vymyslený pokrm. No akokoľvek to bolo, práve toto jedlo sa stalo na Slovensku obľúbeným. Marcela Hanáčka zaujímalo, ako ho pripravuje Viera Horáková.
Segedínsky guláš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujete:
- kyslú kapustu
- bravčové mäso
- olej
- cibuľu
- červenú mletú papriku
- soľ
- čierne korenie
- sladkú smotanu
Postup:
Na oleji si speníte cibuľku a opražíte mäso, ktoré ste si nakrájali na menšie kúsky. Posypete červenou paprikou, osolíte, okoreníte, podlejete vodou a varíte takmer do mäkka.
Napokon zamiešate kyslú kapustu, ktorú tiež môžete nakrájať na menšie kúsky, dochutíte a na záver zjemníte smotanou. Podávame s knedľou.
Ak by ste mali chuť na niečo zdravšie, počúvajte naše Kulinárium budúci týždeň. Od pondelka budeme variť s nutričnou poradkyňou, spoluautorkou kuchárskych receptov pre ľudí so závažnými tráviacimi ťažkosťami Jankou Trebulovou.