Tento týždeň drží varešku v ruke naša kolegyňa Viera Horáková. Už sme ochutnali kurča na provensálsky spôsob a čo tak pripraviť si dnes čínsku ostro kyslú polievku na slovenský spôsob. Marcel Hanáček bol zvedavý, v čom je iná, aká je vlastne?
Čínska ostrokyslá polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujete:
- kuracie prsia
- šampiňóny
- čínsku zeleninu
- ocot
- cukor
- soľ
- sójovú omáčku
- zahusťovadlo
- vajíčko
- korenie podľa chuti
Postup:
Kuracie mäso si uvaríte, nakrájate na malé kocky a vložíte do hrnca spolu s očistenými šampiňónmi, zeleninou a povaríte. Ochutíte octom, sójovou omáčkou, troškou cukru a v malom množstve vody si rozmiešate trocha zahusťovadla, ktoré vlejete do polievky. Na záver môžete cez vidličku vliať do polievky rozmiešané vajíčko.
Zajtra si pripravíme szegedínsky guláš.