Čínska ostrokyslá polievka

Čínska ostrokyslá polievka

Tento týždeň drží varešku v ruke naša kolegyňa Viera Horáková. Už sme ochutnali kurča na provensálsky spôsob a čo tak pripraviť si dnes čínsku ostro kyslú polievku na slovenský spôsob. Marcel Hanáček bol zvedavý, v čom je iná, aká je vlastne?

Čínska ostrokyslá polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujete:

  • kuracie prsia
  • šampiňóny
  • čínsku zeleninu
  • ocot
  • cukor
  • soľ
  • sójovú omáčku
  • zahusťovadlo
  • vajíčko
  • korenie podľa chuti


Postup:

Kuracie  mäso si uvaríte, nakrájate na malé kocky a vložíte do hrnca spolu s očistenými šampiňónmi, zeleninou a povaríte. Ochutíte octom, sójovou omáčkou, troškou cukru a v malom množstve vody si rozmiešate trocha zahusťovadla, ktoré vlejete do polievky. Na záver môžete cez vidličku vliať do polievky rozmiešané vajíčko.
Zajtra si pripravíme szegedínsky guláš.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame