Gurmáni budú so mnou súhlasiť, že Provensálsko je známe výbornou kuchyňou. Aby ste ochutnali kura na provensálsky spôsob, nemusíte nikde cestovať. Marcelovi Hanáčkovi chutilo to, ktoré pripravovala Viera Horáková.
Provensálske kura Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujete:
- kuracie prsia
- soľ
- provensálske korenie
- olej
- cesnak
- cibuľu
- zelerovú vňať
- kyslú, prípadne sladkú smotanu
Postup:
Na oleji urestujeme cibuľku, následne doň vložíme kuracie mäso, ktoré sme osolili a potreli provensálskym korením. Pridáme zelerovú vňať a asi 20 strúčikov cesnaku. Podlejeme vodou a vložíme do rúry. Ak je mäso mäkké, vyberieme ho, šťavu pomixujeme a dochutíme kyslou smotanou.
Zajtra si pripravíme ostro kyslú polievku.
Autor: Viera Horáková