Varíte podľa receptu alebo podľa chuti? Niekde sú dôležité dekagramy, ale sú recepty, pri ktorých treba nápad, správny odhad, kvalitné suroviny a dobrého ochutnávača. Tak to má vyskúšané naša kolegyňa Viera Horáková. Varí rada a má overených niekoľko trikov. Pod pokrievku nahliadol Marcel Hanáček a pochutnal si na plnenom kuracom stehienku.
Plnené kuracie stehienko Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- kuracie stehná
- korenie podľa chuti
Na plnku:
- rožky
- mlieko, alebo smotanu
- vajíčko
- olej
- cibuľku
- hríby
- petržlenovú vňať
Postup:
Stehná si nasolíme, okoreníme . Na oleji urestujeme cibuľku, hríby, pridáme petržlenovú vňať a túto masu spojíme s rožkami, ktoré sme nakrájali na menšie kúsky a zaliali mliekom, do ktorého sme dali vajíčko. Všetko spolu zmiešame a plníme pod kožu. Zo zvyšnej plnky urobíme menšie guľky a pečieme ich spolu so stehienkami.
Zajtra si pripravíme cuketový tatarák.