Opäť dnes strávite celé nedeľné predpoludnie v kuchyni pri príprave výdatného nedeľného obeda? Luciu Šukolovú baví variť zdravo, chutne a rýchlo. Tatiane Šuškovej povedala, že jej recepty sú kombináciou toho čo nájde v iných kuchárkach a jej vlastných nápadov.
Ragú z červenej šošovice s ryžou natural Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- olej
- ryžu
- ligurček
- cibuľu
- soľ
Postup:
Ryžu prepláchneme a namočíme na celú noc. Na druhý deň ryžu zlejeme a do rýchlovarnej kanvice si dáme zovrieť 2 hrnčeky vody. Do rozpáleného hrnca si dáme olej a ryžu na ňom krátko opražíme. Osolíme, pridáme ligurček a zalejeme vriacou vodou z kanvice. Nakoniec do hrnca hodíme ošúpanú cibuľu vcelku. Varíme na miernom plameni, kým sa vstrebe všetka voda – asi pol hodiny.
Suroviny na ragú:
- olej
- cibuľa
- mrkva
- cvikla
- batáty
- hokkaido
- kokosové mlieko
- kurkuma
- červená šošovica
Postup:
Zeleninu nakrájame, na oleji orestujeme cibuľu a pridáme ostatnú zeleninu. Potom primiešame kurkumu a zalejeme kokosovým mliekom. Varíme asi 20 až 25 minút.
Podávame s ryžou natural, alebo s inou obilninou alebo s plackami a s trochou kvasenej zeleniny.