Krémové bulguroto

Krémové bulguroto

Varí Tatiana Šušková s Luciou Šukolovou a Luciin koncept má názov Jedlom k rovnováhe. Dnes nám ponúka recept na ďalšie zdravé jedlo, v ktorom tvoria základ suroviny rastlinného charakteru. Kým sa ale pustíme do varenia, musíme najskôr rozlúštiť názov Bulguroto.

Krémové bulguroto Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • bulgur
  • ligurček
  • olivový olej
  • tekvicu hokkaido
  • rastlinnú smotanú
  • lahôdkové droždie


Postup:

Uvaríme bulgur, do ktorého pridáme ligurček, keď sa vstrebe všetka voda, pridáme do uvareného bulguru olivový olej. Zatiaľ si hokkaido nakrájame na malé kúsky, ktoré udusíme na oleji. Keď je tekvica mäkká, rozmixujeme ju tyčovým mixérom spolu s rastlinnou smotanou a lahôdkovým droždím. Nakoniec zmiešame s bulgurom. Môžeme použiť aj inú obilninu. Napríklad ryžu, pšeno, či pohánku alebo aj cestoviny. 
Zajtra si s Luciou Šukolovou pripravíme chutný šťavnatý jablkový koláč.

Autor: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame