Krémová polievka z mrkvy a žltého hrachu

Krémová polievka z mrkvy a žltého hrachu

Tento týždeň varíme v Kulináriu s Tatianou Šuškovou a Luciou Šukolovou a pripravujeme jedlá pre ľudí, ktorí nechcú tráviť v kuchyni veľa času, ktorí chcú variť zdravšie a do svojho jedálnička zaradiť aj viac rastlinnej stravy. Patria do nej aj zdravé strukoviny, ktoré si zaslúžia v našom jedálnom lístku čestnejšie miesto ako doteraz. Inšpirovať vás bude možno aj jednoduchý recept na polievku z mrkvy a žltého hrachu. Aké benefity nám však prináša zvýšenie podielu rastlinnej stravy v našom jedálničku? Hovorí Lucia Šukolová.

Krémová polievka z mrkvy a žltého hrachu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • olej
  • cibuľu
  • väčší strúčik cesnaku
  • mrkvu
  • žltý polený hrach
  • ocot


Postup:
 
Cibuľu restujeme kým zozlatne, potom pridáme nakrájanú mrkvu a také 2-3 minútky restujeme. Pridáme prepláchnutý hrach, zalejeme vodou a do vody hodíme ešte celý strúčik cesnaku. Polievku varíme zhruba 25 až 30 minút. Nakoniec polievku rozmixujeme do hladka a pridáme ešte ume-ocot, ktorý polievku ešte dosolí a dokyslí. Nakoniec môžete polievku pokvapkať tekvicovým alebo iným olejom, prípadne posypať semienkami alebo klíčkami.
Zajtra vám prezradíme ako sa pripravuje a čo to vlastne je krémové bulguroto.

Autor: tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame