Tento týždeň varíme v Kulináriu s Tatianou Šuškovou a Luciou Šukolovou a pripravujeme jedlá pre ľudí, ktorí nechcú tráviť v kuchyni veľa času, ktorí chcú variť zdravšie a do svojho jedálnička zaradiť aj viac rastlinnej stravy. Patria do nej aj zdravé strukoviny, ktoré si zaslúžia v našom jedálnom lístku čestnejšie miesto ako doteraz. Inšpirovať vás bude možno aj jednoduchý recept na polievku z mrkvy a žltého hrachu. Aké benefity nám však prináša zvýšenie podielu rastlinnej stravy v našom jedálničku? Hovorí Lucia Šukolová.
Krémová polievka z mrkvy a žltého hrachu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- olej
- cibuľu
- väčší strúčik cesnaku
- mrkvu
- žltý polený hrach
- ocot
Postup:
Cibuľu restujeme kým zozlatne, potom pridáme nakrájanú mrkvu a také 2-3 minútky restujeme. Pridáme prepláchnutý hrach, zalejeme vodou a do vody hodíme ešte celý strúčik cesnaku. Polievku varíme zhruba 25 až 30 minút. Nakoniec polievku rozmixujeme do hladka a pridáme ešte ume-ocot, ktorý polievku ešte dosolí a dokyslí. Nakoniec môžete polievku pokvapkať tekvicovým alebo iným olejom, prípadne posypať semienkami alebo klíčkami.
Zajtra vám prezradíme ako sa pripravuje a čo to vlastne je krémové bulguroto.