Hustá zeleninová Miso polievka

Hustá zeleninová Miso polievka

Tento týždeň sa usilujeme prepracovať v kuchyni Kulinária Jedlom k rovnováhe. Taký je totiž koncept varenia Lucie Šukolovej. Jej zásadami je variť zdravšie, stráviť v kuchyni čo najmenej času a využívať pri príprave jedál najmä sezónne potraviny. Tatianu Šuškovú preto zaujímalo z čoho uvariť jedlá, ktoré nás zahrejú v tomto chladnom období, keď máme vlastne vegetačný pokoj a čerstvých rastlinných produktov je na pultoch predajní pomenej.

Hustá zeleninová Miso polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • olej
  • cibuľu
  • mrkvu
  • batáty
  • bielu kapustu
  • fazuľu alebo inú strukovinu
  • miso pastu


Postup:

Zeleninu očistíme, nakrájame. Cibuľku opražíme na oleji, vložíme ostatnú zeleninu a chvíľu restujeme. Potom zalejeme vodou a varíme asi 20minút. Do hotovej polievky pridáme miso pastu.
Zajtra si s pripravíme hrachovú krémovú polievku, ale porozprávame sa aj o benefitoch dnes podceňovaných strukovín v kuchyni.

Autor: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame