Zdravo rýchle, ale aj chutne... Kto by nechcel, aby náš čas strávený v kuchyni nebol práve takýto.. V novom roku sme si možno dali veľa predsavzatí, že pre naše zdravie zmeníme „jedálníček“, ale často nevieme ako na to. Tento týždeň vám v Kulináriu ponúknu inšpiráciu Tatiana Šušková a Lucia Šukolová, ktorá sa pred štyrmi rokmi začala stravovať inak a dnes aj pre záujemcov pripravuje komorné kurzy varenia s heslom Jedlom k rovnováhe. Ako na to?
Zdravie na tanieri zo sezónnych surovín Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 60g batátu
- 300ml rastlinného nesladeného mlieka
- 30g amaranthu
- 15g kukuričnej (alebo inej) krupice
- 1PL kakaa
- 1ČL škorice
- 20g slnečnicových semienok
- 15g posekaných orieškov na posypanie
Postup:
Kašu odporúčame nachystať večer, aby sme ráno ušetrili čas a kým robíme bežné ranné
úkony, kaša sa môže variť a nemusíme sa už zaoberať jej prípravou. Do hrnca si nahrubo nastrúhame dobre umytý batát (šúpať ho netreba, ale ak niekto preferuje olúpaný, môže tak urobiť). Pridáme 3dcl rastlinného mlieka, 30g prepláchnutého amaranthu, kukuričnú krupicu, kakao, škoricu a slnečnicové semienka. Dáme variť a na miernom plameni varíme zhruba 15minút. Následne kašu ešte premixujeme tyčovým mixérom, posypeme nasekanými orieškami a môžeme jesť. Ak je pre nás kaša málo sladká, môžeme si ju ešte dosladiť sladom, obilným sirupom, prípadne medom alebo hrozienkami. Kaša je bezlepková.
Zajtra si navaríme Hustú zeleninovú Miso poslievku.