Kapustníky s klobásou

Kapustníky s klobásou

Dnes budeme piecť a z našej kuchyne sa bude šíriť vôňa kapusty a klobásky. Kvetoslava Holešťáková a Michal Herceg sú už pripravení.

Kapustníky s klobásou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 1 kg polohrubej múky
  • 6 dl mlieka
  • 2 dl oleja
  • 2 lyžičky soli
  • 10 lyžičiek cukru
  • droždie


Na plnku potrebujeme:

  • 1 kg kyslej kapusty
  • domácu klobásu
  • cibuľu
  • vegetu


Postup:

Pripravíme si vlažné mlieko. Odoberieme z neho asi pol hrnčeka na kvások. Pridáme 2 lyžičky cukru, rozdrobené droždie. Kvások necháme vykysnúť. Ostatné mlieko dáme do veľkej misy. Pridáme zvyšný cukor, soľ, potom vykysnutý kvások a primiešavame múku. Vymiesime cesto, do ktorého postupne pridávame vlažný olej a tiež poriadne vymiesime. Necháme asi hodinu vykysnúť. Medzitým v hrnci pripravíme na oleji cibuľku, premytú kyslú kapustu, pridáme vegetu a pod pokrievkou podusíme do mäkka. Keď je dostatočne mäkká, odstavíme a necháme vychladnúť. Klobásu nakrájame na kolieska. Vykysnuté cesto na doske rozvaľkáme, vykrajujeme z neho pohárom kolieska. Do každého kolieska dáme lyžičku kapusty a koliesko klobásy. Urobíme z toho malé bochníčky, ktoré v oleji vyvaľkáme a ukladáme na plech. Buchty ukladáme blízko k sebe. Čím sú tesnejšie, tým sú po upečení vyššie. V rúre pri teplote 175 stupňov Celzia ich upečieme do zlatista. Po vybratí z rúry ich prikryjeme utierkou namočenou v studenej vode.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame