Rozdelenie úloh je aj dnes rovnaké. Kvetoslava Holešťáková varí a Michal Herceg ochutnáva.
Hovädzie mäso na horčici Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- plátky zadného hovädzieho mäsa
- horčicu
- soľ
- korenie
- červenú papriku
- cibuľu
- vodu
Postup:
Plátky mäsa naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a posypeme červenou paprikou. Na horúcom oleji vypražíme z oboch strán. Do výpeku nakrájame cibuľu. Opražíme do sklovita. Pridáme mäso, zalejeme vodou, zakryjeme pokrievkou a dusíme. Počas dusenia vodu prilievame a uvaríme do mäkka. Vody však veľa nepridávame, len aby bola šťava. Podávame s ryžou a kyslými uhorkami alebo so zeleninovým šalátom.
Autor: Michal Herceg