Sýty a chutný bigos

Sýty a chutný bigos

Dnes to bude mimoriadne sýte a chutné jedlo, ktoré vraj najlepšie chutí na druhý deň po uvarení. Spolu s Kvetoslavou Holešťákovou si pochutnal Michal Herceg.

Sýty a chutný bigos Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • kyslú a hlávkovú kapustu v pomere pol na pol
  • údené koleno alebo rebrá
  • huby
  • bravčové pliecko
  • slaninu alebo bôčik
  • klobásu
  • cibuľu
  • cesnak
  • červenú papriku
  • paradajkový pretlak
  • pohár červeného vína
  • bobkový list
  • čierne korenie
  • nové korenie
  • soľ podľa chuti


Postup:

Najprv dáme variť pokrájanú kyslú a hlávkovú kapustu s údeným kolenom alebo rebrami. Pridáme huby, bobkový list, čierne korenie a nové korenie. Varíme do mäkka. Keď je mäso uvarené, vyberieme ho, necháme ochladnúť a pokrájame na kocky. V druhom hrnci si upražíme bravčové pliecko so slaninou alebo bôčikom. Keď sa to trošku popraží, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak. Trochu posolíme, pridáme paradajkový pretlak, červenú papriku. Podusíme do mäkka. K tomu pridáme klobásu nakrájanú na kocky a nakoniec to zalejeme červeným vínom. Zmiešame obsah dvoch hrncov, necháme prevrieť. Po zovretí odstavíme. Podávame s chlebom.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame