Raw rožteky

Raw rožteky

Ideme piecť, no zdravo a inovatívne. S Beátou Repíkovou a študentkou Strednej odbornej  školy gastronómie a hotelových služieb v bratislavskej Petržalke Dominikou Feketeovou pripravujeme raw rožky. A čím sú zaujímavé?

Raw rožteky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ingrediencie na rožky:

  • 100g mandle
  • 60g vlašské orechy
  • 40g lieskové orechy
  • vanilkový lusk
  • 2-3PL kokosový olej
  • 3PL javorový sirup


Ingrediencie na obaľovanie:

  • kokosová múka


Ingrediencie na guličky:

  • 130g Vlašské orechy
  • 200g sušené ďatle
  • 2ČL perníkové korenie
  • 1ČL prírodné kakao


Ingrediencie na obaľovanie:

  • prírodné kakao



Postup:

Mix orechov si dáme do mixéra a rozmixujeme do hladka. Orechy si dáme do misky a zmiešame s ostatnými surovinami a necháme ju stuhnúť v chladničke 2-4 hodiny. Z hotovej zmesi vytvarujeme polmesiačiky. Tie necháme cez noc stuhnúť v chladničke a potom ich obalíme v kokosovej múke. Hotové vanilkové rožky skladujeme po celý čas na chladnom mieste.
Sušené datle zalejeme vodou a necháme namočené 2-3 hodiny. Precedené ďatle si dáme do mixéra a rozmixujeme ich dohladka. Potom pridáme kakao, korenie aj orechy a mixujeme tak, aby nám ostali malé kusy orechov. Z hotovej zmesi vytvarujeme guličky a obalíme ich kakaom. Hotové guličky skladujeme po celý čas na chladnom mieste.
 

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame