Ideme piecť, no zdravo a inovatívne. S Beátou Repíkovou a študentkou Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb v bratislavskej Petržalke Dominikou Feketeovou pripravujeme raw rožky. A čím sú zaujímavé?
Raw rožteky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ingrediencie na rožky:
- 100g mandle
- 60g vlašské orechy
- 40g lieskové orechy
- vanilkový lusk
- 2-3PL kokosový olej
- 3PL javorový sirup
Ingrediencie na obaľovanie:
- kokosová múka
Ingrediencie na guličky:
- 130g Vlašské orechy
- 200g sušené ďatle
- 2ČL perníkové korenie
- 1ČL prírodné kakao
Ingrediencie na obaľovanie:
- prírodné kakao
Postup:
Mix orechov si dáme do mixéra a rozmixujeme do hladka. Orechy si dáme do misky a zmiešame s ostatnými surovinami a necháme ju stuhnúť v chladničke 2-4 hodiny. Z hotovej zmesi vytvarujeme polmesiačiky. Tie necháme cez noc stuhnúť v chladničke a potom ich obalíme v kokosovej múke. Hotové vanilkové rožky skladujeme po celý čas na chladnom mieste.
Sušené datle zalejeme vodou a necháme namočené 2-3 hodiny. Precedené ďatle si dáme do mixéra a rozmixujeme ich dohladka. Potom pridáme kakao, korenie aj orechy a mixujeme tak, aby nám ostali malé kusy orechov. Z hotovej zmesi vytvarujeme guličky a obalíme ich kakaom. Hotové guličky skladujeme po celý čas na chladnom mieste.