Čo poviete na kombináciu slaných pistácií a sladkých brusníc? Mix slanej a sladkej chute je čoraz obľúbenejší aj v prípade našich cukrárov. My si dnes pripravíme cookies s brusnicami a pistáciami - s Beátou Repíkovou a študentkou Strednej Odbornej školy gastronómie a hotelových služieb v Bratislavskej Petržalke Dominikou Feketeovou.
Cookies s brusnicami a pistáciami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ingrediencie:
- 140g mandle
- 40g ovsená múka
- 35g ryžová múka
- 130g ovsené vločky
- 110g kokosový olej
- 40g kokosový cukor
- 90g sušené ďatle
- 75g sušené brusnice
- 60g pistáciové orechy
- 1/2ČL prášok na pečenie
- 1/2ČL mletá škorica
- 1/2ČL soľ
Postup:
Mandle dáme do mixéra a rozmixujeme na malé kúsky. Sušené ďatle dáme do malej misky a pridáme 3PL vriacej vody a vidličkou roztlačíme ďatle na kašu. Potom ďatle dáme do väčšej misky a pridáme mandle. Pistácie a brusnice si nakrájame, ale nie veľmi na drobno. Potom ich pridáme k mandliam aj ďatliam spolu s roztopeným kokosovým olejom. Nakoniec pridáme ostatné ingrediencie a poriadne zamiešame. Cesto necháme postáť 1-2 hodiny pri izbovej teplote a ak sa cesto bude príliš lepiť, tak ho necháme ešte odstáť v chladničke. Potom z neho vytvárame cookies a tie ukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme ich na 170°C 15-20 minút. Hotové cookies necháme úplne vychladnúť a skladujeme v uzatvárateľných nádobách.
Zajtra si pripravíme melasové perníčky.