Gaštanové sušienky s čokoládou

Gaštanové sušienky s čokoládou

Máte v obľube gaštanové zákusky? Študentka Strednej Odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislavskej Petržalke Dominika Feketeová pripravila aj vlastné gaštanové maškrty a recepty vo svojej kuchárskej knihe pod názvom–Varenie bez hraníc.S Beátou Repíkovou nám dnes Veronika upečie a ku káve prinesie gaštanové sušienky.

Gaštanové sušienky s čokoládou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ingredience na cesto:

  • 200g pečené gaštany
  • 100g vegan maslo
  • 100g kokosový cukor
  • 3PL javorový sirup
  • 300g celozrnná hladká - špaldová múka
  • 2ČL škorica
  • 2ČL vianočné korenie
  • vanilkový lusk
  • Ingrediencie na polevu:
  • 80g 100% čokoláda
  • 40g vegan maslo


Ingrediencie na posýpku:

  • nasekané lieskovce (voliteľné)
  • lyofilizované jahody (voliteľné)


Postup:

Zmäknuté maslo s cukrom pomaly miešame a pridávame nastrúhané pečené gaštany a javorový sirup. Keď máme zmes zmiešanú, pridávame múku a ďalšie ingrediencie. Keď máme cesto hotové, položíme ho na pomúčenú dosku a vyvaľkáme. Cesto by nemalo byť veľmi tenké, aby sa netrhalo. Keď je cesto rovnomerne rozvaľkané, vykrajujeme okrúhle sušienky. Tie pečieme na 180°C 10-15 minút, kým nezačnú chytať jemne hnedú farbu na okrajoch. Hotové sušienky necháme vychladnúť a potom ich polievame čokoládou a posýpame nasekanými lieskovcami alebo lyofilizovanými jahodami. Najlepšie sú podávané s teplým čajom.


Zajtra si pripravíme Cookies s brusnicami a pistáciami.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame