Máte v obľube gaštanové zákusky? Študentka Strednej Odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislavskej Petržalke Dominika Feketeová pripravila aj vlastné gaštanové maškrty a recepty vo svojej kuchárskej knihe pod názvom–Varenie bez hraníc.S Beátou Repíkovou nám dnes Veronika upečie a ku káve prinesie gaštanové sušienky.
Gaštanové sušienky s čokoládou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ingredience na cesto:
- 200g pečené gaštany
- 100g vegan maslo
- 100g kokosový cukor
- 3PL javorový sirup
- 300g celozrnná hladká - špaldová múka
- 2ČL škorica
- 2ČL vianočné korenie
- vanilkový lusk
- Ingrediencie na polevu:
- 80g 100% čokoláda
- 40g vegan maslo
Ingrediencie na posýpku:
- nasekané lieskovce (voliteľné)
- lyofilizované jahody (voliteľné)
Postup:
Zmäknuté maslo s cukrom pomaly miešame a pridávame nastrúhané pečené gaštany a javorový sirup. Keď máme zmes zmiešanú, pridávame múku a ďalšie ingrediencie. Keď máme cesto hotové, položíme ho na pomúčenú dosku a vyvaľkáme. Cesto by nemalo byť veľmi tenké, aby sa netrhalo. Keď je cesto rovnomerne rozvaľkané, vykrajujeme okrúhle sušienky. Tie pečieme na 180°C 10-15 minút, kým nezačnú chytať jemne hnedú farbu na okrajoch. Hotové sušienky necháme vychladnúť a potom ich polievame čokoládou a posýpame nasekanými lieskovcami alebo lyofilizovanými jahodami. Najlepšie sú podávané s teplým čajom.
Zajtra si pripravíme Cookies s brusnicami a pistáciami.