Anglický puding

Anglický puding

Tento týždeň budeme piecť so študentkou Strednej Odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na farského ulici v Bratislavskej Petržalke – s Dominikou Feketeovou. Budú to rôzne dobroty len tak pre zdravé maškrtenie a na zahryznutie ku káve pre dospelých ale aj pre naše školopovinné deti na desiatu, alebo na olovrant  do školy. Pochutia si aj tí, ktorí majú rôzne stravovacie obmedzenia. Pripravíme najskôr dezert, ktorým môžeme aj prekvapiť lebo vieme uvariť anglický puding a k nemu doma pripraviť aj kokosovú zmrzlinu. Beáta Repíková je už v našej rozhlasovej kuchyni s Dominikou Feketeovou.

Anglický puding Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Anglický puding s kokosovou zmrzlinou
Ingrediencie na puding:

  • kôra z jedného pomaranča
  • 200ml pomarančová šťava
  • 120g sušené hrozienka
  • 150g sušené sultánky
  • 120g sušené slivky
  • 100g sušené ďatle
  • 150-170g zmes orechov
  • 50g pohánková múka
  • 100g vegan maslo
  • 1ČL sóda
  • mletá škorica
  • mletý kardamóm
  • Ingrediencie na zmrzlinu:
  • 500ml kokosové mlieko
  • 1/2 vanilkový lusk
  • 1/2ČL škorica
  • 1-2PL kokosový cukor


Postup:

Veľké kusy sušeného ovocia nakrájame na menšie a orechy nasekáme. Potom všetky ingrediencie dáme do kovovej misky v ktorej budeme puding naparovať a poriadne zamiešame. Vrch zarovnáme a odstrihneme si kúsok papiera na pečenie  tak aby nám presne zakryl povrch. Potom celú misku vložíme do bavlneného vrecka a vložíme ju do naparovacieho hrnca. Puding varíme veľmi pomaly na pare 4-5 hodín. Hotový puding odložíme a necháme ho vychladnúť do ďalšieho dňa. Potom ho necháme 15 dní odležať. Pred podávaním ho flambujeme zmesou 80% liehu a pomarančového likéru. Podávame ho s kokosovou zmrzlinou, ktorú pripravíme v zmrzlinovači.

Zajtra si pripravíme citrónové kvetinky.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame