Včera sme si spoločne pripravovali tekvicové rizoto a dnes to bude ďalšie zeleninové, ľahko stráviteľné jedlo. A keďže dnes vysielame naše kulinárium v netradičnom čase, môže byť aj tipom na chutnú večeru. Viera Horáková vám spolu so Štefanom Petrasom ponúka recept na cukinové papardelle aglio olio.
Papardelle aglio olio Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- cestoviny
- cukinu
- olivový olej
- cesnak
- soľ
- čierne korenie
Postup:
Cukinu si umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Na olivovom oleji si speníme cesnak, pridáme cukinu, osolíme a okoreníme. Trocha povaríme a zmiešame s talianskymi cestovinami. Ako sme pred chvíľou počuli, pri varení nezabúdajte na bylinky a kvalitné suroviny. A ešte čosi: jedlo uvarené z láskou chutí lepšie.