Hamburger a hranolčeky patria medzi obľúbené jedlá mnohých z nás. Väčšinou ich konzumujeme v zariadeniach rýchleho stravovania. Skúšali ste tieto pochúťky pripraviť aj doma? Viera Horáková vám spolu so Štefanom Petrasom poradí, ako na to.
Domáci hamburger Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- hovädzie mäso
- soľ
- čierne korenie
- cesnak
- kečup
- worčestrovú omáčku
- vaječný žĺtok
- kvalitné žemle
- cibuľu
- plátkový syr
- paradajky
- nakladané plátkové uhorky
- ľadový šalát
- plátková slanina
- omáčku do hamburgerov
Postup:
Mäso pomelieme, osolíme, okoreníme, pridáme trocha cesnaku, kečup, trocha worčestrovej omáčky a vaječný žĺtok. Dobre premiešame a necháme v chladničke odležať do druhého dňa.
Na druhý deň si z mäsa urobíme plátky a na panvici si opečieme slaninku, cibuľku nakrájanú na kolieska. Žemle rozkrojíme a opečieme z vnútornej strany. Mäso opečieme, otočíme, na vrch dáme syr a prikryjeme. No a ako vrstvíme? Na spodnú časť žemle dáme omáčku, opečenú cibuľku, mäso, slaninku, paradajky , uhorku, šalát a vrchnú časť žemle opäť potrieme omáčkou.
Zajtra si pripravíme tekvicové rizoto.