Domáci hamburger

Domáci hamburger

Hamburger a hranolčeky patria medzi obľúbené  jedlá mnohých z nás. Väčšinou ich konzumujeme v zariadeniach rýchleho stravovania. Skúšali ste tieto pochúťky pripraviť aj doma? Viera Horáková vám spolu so Štefanom Petrasom poradí, ako na to.

Domáci hamburger Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • hovädzie mäso
  • soľ
  • čierne korenie
  • cesnak
  • kečup
  • worčestrovú omáčku
  • vaječný žĺtok
  • kvalitné žemle
  • cibuľu
  • plátkový syr
  • paradajky
  • nakladané plátkové uhorky
  • ľadový šalát
  • plátková slanina
  • omáčku do hamburgerov


Postup:

Mäso pomelieme,  osolíme, okoreníme, pridáme trocha cesnaku, kečup, trocha worčestrovej omáčky a vaječný žĺtok. Dobre premiešame a necháme v chladničke odležať do druhého dňa.
Na druhý deň si z mäsa urobíme plátky a na panvici si opečieme slaninku, cibuľku nakrájanú na kolieska. Žemle rozkrojíme a opečieme z vnútornej strany. Mäso opečieme, otočíme, na vrch dáme syr a prikryjeme. No a ako vrstvíme? Na spodnú časť žemle dáme omáčku, opečenú cibuľku, mäso, slaninku, paradajky , uhorku,  šalát a vrchnú časť žemle opäť potrieme omáčkou.
Zajtra si pripravíme tekvicové rizoto.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame