Bravčové rebrá

Bravčové rebrá

Tento týždeň bude držať varešku v ruke Štefan Petras. Napriek tomu, že sa venuje kreatívnej práci, varenie pre mnohopočetnú rodinu je jeho koníčkom. Ako však povedal Viere Horákovej,  jeho špecialitou sú skôr jedlá z mäsa.

Bravčové rebrá Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na pečené bravčové rebrá si najprv pripravíme marinádu.

Potrebujete:

  • soľ
  • čierne korenie
  • cesnak
  • kečup
  • horčicu
  • worčestrovú omáčku
  • mletú rascu
  • čierne pivo


Na glazúru, ktorou budeme rebrá potierať.

Potrebujete:

  • cibuľku
  • cesnak
  • pasírované paradajky
  • vínny ocot
  • worčestrovú omáčku
  • med
  • maslo


Očistené rebrá potrieme marinádou a necháme pár hodín v chladničke odležať.
Rebrá dáme do pekáča, podlejeme čiernym pivom, prikryjeme  a pri 180 tich  stupňoch pečieme hodinu a pol. Medzitým si pripravíme glazúru. Cibuľku speníme namasti, pridáme cesnak, pasírované paradajky, vínny ocot, worčestrovú omáčku a všetko spolu povaríme. Na záver pridáme med a maslo. Keď sú rebrá upečené, potrieme ich glazúrou a necháme dopiecť. Zajtra si pripravíme hovädzie obrátené rezne.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame