Grilážky

Grilážky

Jednoduchý, ľahký a veľmi chutný vianočný recept. Dnes si v Kulináriu pripravíme grilážky. Mnohé gazdinky majú určite svoj vlastný postup, na ktorý nedajú dopustiť. Rodinný recept prezradila Barbore Jurenovej Gabriela Stoklasová, ktorá pravidelne pripravuje kulinársku rubriku pre dvojmesačník trenčianskej Krajskej organizácie cestovného ruchu.

Grilážky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 250 gramov kryštálového cukru
  • 250 gramov vlašských orechov
  • 250 gramov masla
  • 1 zahustené mlieko
  • tortové oblátky


Postup:

Orechy posekáme, maslo necháme zmäknúť. Z kryštálového cukru pripravíme za stáleho miešania karamel, pridáme orechy a odstavíme z ohňa. Do tejto zmesi pridáme maslo, premiešame, prilejeme kondenzované mlieko a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Vychladnutú hmotu natrieme na oblátky, zaťažíme a nakrájame. Na záver môžeme grilážky obaliť v čokoládovej poleve.
Zajtra si spoločne upečieme ďalší z typických vianočných koláčov, tento raz to bude štedrák.

Autor: Barbora Jurenová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame