Vaječný likér

Vaječný likér

Tento týždeň si v našom Kulináriu pripravujeme vianočné klasiky – sladké aj slané dobroty, ktoré sú neodmysliteľne spojené s najkrajšími sviatkami v roku. Barbora Jurenová spoločne s Gabrielou Stoklasovou si dnes pre vás pripravili recept na vianočný vaječný likér.

Vaječný likér Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujete:

  • 4 žĺtka
  • 1 polievková lyžica práškového cukru
  • 1 šľahačková smotana
  • 1 zahustené mlieko
  • vanilkový lusk
  • celý badián
  • celá škorica
  • 150 mililitrov rumu
  • plnotučné mlieko podľa potreby


Postup:

Nad vodnou parou asi 10 minúť šľaháme štyri žĺtka s lyžicou práškového cukru. Pridáme šľahačkovú smotanu a šľaháme ďalších päť minút. Následne prilejeme zahustené mlieko a pridáme všetky voňavé ingrediencie – vanilkový lusk, badián, škoricu a rum. Pokiaľ je likér príliš hustý, podľa potreby použijeme plnotučné mlieko. Vlejeme do sklenej fľaše a skladujeme v chladničke.

Vo vianočných prípravách budeme pokračovať aj zajtra, spoločne sa pustíme do príprav grilážok.

Autor: Barbora Jurenová

Živé vysielanie 21:40

Práve vysielame