Tradičné oblátky

Tradičné oblátky

V týchto dňoch už v mnohých domácnostiach rozvoniavajú koláče. Pečenie medovníčkov, vanilkových rožtekov či čokoládových zákuskov patrí medzi typické predvianočné činnosti. Inak to nebude ani v našom Kulináriu. Barbora Jurenová si spoločne s kuchárkou a zberateľkou regionálnych receptov z Trenčianskeho kraja Gabrielou Stoklasovou pre vás prichystali sladké aj slané recepty. Tým prvým  je pomyslená klasika v podobe vianočných oblátok.

Tradičné oblátky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 600 g hladkej múky
  • 1 liter vlažného mlieka
  • 120 gramov práškového cukru
  • 30 gramov masla
  • 1 celé vajce
  • 1 žĺtok
  • vanilkový cukor
  • škoricový cukor
  • klinčeky


Postup:

Suché ingrediencie si preosejeme, necháme odstáť pri izbovej teplote. Následne pridáme vlažné mlieko, vajce, žĺtok a rozpustené maslo, pre vôňu pridáme klinčeky. Cesto dáme aspoň na 12 hodín do chladničky. Po vybratí scedíme a po lyžiciach nanášame do formy na oblátky.
Zajtra sa pustíme do ďalšej sladkej dobroty, ktorou bude vaječný likér.

Autor: Barbora Jurenová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame