Dali by ste si na obed niečo zdravé a chutné? Napríklad pstruha s údenými zemiakmi? Ak áno, vypočujte si recept, ktorý nahral Miroslav Würfl. Dozvieme sa, ako túto špecialitu pripravuje šéfkuchár hotela Falkensteiner v Mariánskych Lázňach, Miroslav Matejkin.
Pstruh s údenými zemiakmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- pstruha
- zemiaky
- maslo
- mlieko
- mleté čierne korenie
- štipka soli
Postup:
Očisteného a vykosteného pstruha krátko opečieme najprv na koži a keď stmavnú okraje, potom ho prevrátime na druhú stranu. Môžeme ho podávať s klasickou zemiakovou kašou alebo s údenými zemiakmi. V druhom prípade si na svoje prídu najmä fajnšmekri, aj keď si to vyžaduje dlhšiu prípravu. Uvarené zemiaky pomaly údime - najlepšie studeným dymom maximálne do tridsať stupňov asi 10 – 12 hodín. Potom si z nich osvedčeným spôsobom urobíme zemiakovú kašu. Vložíme ich do teplého mlieka, rozmačkáme, vyšľaháme, pridáme kúsok studeného masla, osolíme a obed je hotový! Dobrú chuť!!