Celý tento týždeň varíme podľa receptov Miroslava Matejkina, ktorý je šéfkuchárom v päťhviezdičkovom hoteli v Mariánskych Lázňach. Hostia v tomto luxusnom prostredí okrem vyberaných lahôdok radi ochutnajú aj menej známe jedlá z čias našich predkov. Patria k nim aj kuracie žalúdky, často označované ako lacný vedľajší produkt. Málo kto vie, že obsahujú veľa kyseliny listovej, posilňujú rast vlasov a tiež zlepšujú stav pokožky. Práve z nich nám dnes Miroslav Matejkin vykúzli kulinársku delikatesu. Miroslava Würfla zaujímal aj spôsob prípravy na vyprážané kuracie žalúdky obalené v domácej slaninke.
Kuracie žalúdky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- kuracie žalúdky
- hladkú múku
- vajíčka
- strúhanku
- olej
- domácu slaninu
- smotanu
- čerstvo postrúhaný chren
- zelený šalát
- soľ
Postup:
Kuracie žalúdky si najprv si uvaríme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ich zabalíme najskôr do tenko nakrájanej domácej slaniny, potom v klasickom trojobale – múka, vajíčko, strúhanka. Vypražíme ich na panvici, môžeme si k nim pripraviť napríklad smotanový chren a so zeleným šalátom môžeme servírovať. Dobrú chuť!