Kuracie žalúdky

Kuracie žalúdky

Celý tento týždeň varíme podľa receptov Miroslava Matejkina, ktorý je šéfkuchárom v päťhviezdičkovom hoteli v Mariánskych Lázňach. Hostia v tomto luxusnom prostredí okrem vyberaných lahôdok radi ochutnajú aj menej známe jedlá z čias našich predkov. Patria k nim aj kuracie žalúdky, často označované ako lacný vedľajší produkt. Málo kto vie, že obsahujú veľa kyseliny listovej, posilňujú rast vlasov a tiež zlepšujú stav pokožky. Práve z nich nám dnes Miroslav Matejkin vykúzli kulinársku delikatesu. Miroslava Würfla zaujímal aj spôsob prípravy na vyprážané kuracie žalúdky obalené v domácej slaninke.

Kuracie žalúdky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:  

  • kuracie žalúdky
  • hladkú múku
  • vajíčka
  • strúhanku
  • olej
  • domácu slaninu
  • smotanu
  • čerstvo postrúhaný chren
  • zelený šalát
  • soľ



Postup:

Kuracie žalúdky si najprv si uvaríme a necháme vychladnúť.  Po vychladnutí ich zabalíme najskôr do tenko nakrájanej domácej slaniny, potom v klasickom trojobale – múka, vajíčko, strúhanka. Vypražíme ich na panvici, môžeme si k nim pripraviť napríklad smotanový chren a so zeleným šalátom môžeme servírovať. Dobrú chuť!

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame