Zeleninový tatarák

Zeleninový tatarák

Tento týždeň nám gurmánske špeciality ponúka šéfkuchár luxusného hotela v Mariánskych Lázňach Miroslav Matejkin. Rád pripravuje zdravé a ľahké jedlá. Čo by ste povedali na tatársky biftek bez mäsa? Aj Miroslav Würfl bol zvedavý na zeleninový tatarák, ktorý je plný domácich ingrediencií.

Zeleninový tatarák Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:   

  • mrkvu
  • kaleráb
  • zeler
  • karfiol
  • majonézu
  • jabĺčko
  • čili papričky
  • soľ
  • mleté čierne korenie



Postup:

Najprv si dáme očistenú a umytú mrkvu do rozohriatej rúry, necháme ju upiecť pri maximálnej teplote sto stupňov Celzia. Po vychladnutí ju pomelieme a zvlášť si pripravíme marinádu - domácu alebo kupovanú majonézu ochutíme postrúhaným jabĺčkom, soľou, pridáme trošku čierneho korenia a čili. Takto ochutenú majonézu dôkladne premiešame s pomletou mrkvou a máme hotový zeleninový tatarák.  Namiesto mrkvy sa dá použiť aj zmes kalerábu, zeleru a karfiolu, do ktorej na zvýraznenie chuti môžeme pridať škoricu a zázvor. Dobrú chuť!

Zajtra potešíme mäsožravcov – a upečieme si kačicu. 

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame