Tento týždeň nám gurmánske špeciality ponúka šéfkuchár luxusného hotela v Mariánskych Lázňach Miroslav Matejkin. Rád pripravuje zdravé a ľahké jedlá. Čo by ste povedali na tatársky biftek bez mäsa? Aj Miroslav Würfl bol zvedavý na zeleninový tatarák, ktorý je plný domácich ingrediencií.
Zeleninový tatarák Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- mrkvu
- kaleráb
- zeler
- karfiol
- majonézu
- jabĺčko
- čili papričky
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
Najprv si dáme očistenú a umytú mrkvu do rozohriatej rúry, necháme ju upiecť pri maximálnej teplote sto stupňov Celzia. Po vychladnutí ju pomelieme a zvlášť si pripravíme marinádu - domácu alebo kupovanú majonézu ochutíme postrúhaným jabĺčkom, soľou, pridáme trošku čierneho korenia a čili. Takto ochutenú majonézu dôkladne premiešame s pomletou mrkvou a máme hotový zeleninový tatarák. Namiesto mrkvy sa dá použiť aj zmes kalerábu, zeleru a karfiolu, do ktorej na zvýraznenie chuti môžeme pridať škoricu a zázvor. Dobrú chuť!
Zajtra potešíme mäsožravcov – a upečieme si kačicu.