Obľúbený kurací vývar

Obľúbený kurací vývar

Tento týždeň u nás v Kulináriu kraľuje šéfkuchár z päťhviezdičkového hotela v Mariánskych Lázňach Miroslav Matejkin. Varí na princípoch vitálnej kuchyne, vlastne ide o lahodnú a zdravú stravu. Miroslav Würfl zistil, že veľmi často a rád pripravuje klasický kurací vývar. Preto nechýba ani v našom jedálničku.

Obľúbený kurací vývar Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:  

  • skelety z kuraťa  - asi 2 kg 
  • štyri paradajky
  • dva menšie kusy zeleru
  • päť mrkiev
  • tri petržleny
  • tri cibule
  • za hrsť šampiňónov
  • olej
  • tri strúčiky cesnaku
  • muškátový orech
  • bobkový list
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • kocky ľadu



Postup:

Najprv si nasolíme kuracie skelety, a pečieme ich hodinu v rúre pri teplote 160 stupňov Celzia. Potom presunieme kosti aj s výpekom do hrnca, kam pridáme koreňovú zeleninu. Zalejeme studenou vodou, pridáme koreniny, bobkový list, muškátový orech, paradajky, šampiňóny, papriky. Do zmesi ešte vložíme pár kociek ľadu, necháme ju pomaličky zovrieť a na najmenšom stupni ju tiahnutím varíme desať až dvanásť hodín. To je tzv. profesionálny vývar, kuchári ho najčastejšie pripravujú v noci – a samotný vývar je silný a tmavý.

Zajtra sa môžeme tešiť na zeleninový tatarák.

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame