Prírodný rezeň z hlivy

Prírodný rezeň z hlivy

Tento týždeň budeme variť podľa receptov Miroslava Matejkina, ktorý vyrastal u babky v myjavskej dedinke Brestová. V súčasnosti pôsobí ako šéfkuchár v luxusnom päťhviezdičkovom hoteli v Mariánskych Lázňach. Vo svojej kuchyni pripravuje zdravé, nutrične vyvážené jedlá, z ktorých sa nepriberá. Napríklad obedy sú zvyčajne ľahké a bezmäsité. Miroslavovi Würflovi prezradil, že čoraz obľúbenejšie sú rôzne hríbové špeciality, a preto v dnešnom recepte nebude chýbať ani hliva ustricová.

Prírodný rezeň z hlivy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • hlivu ustricovú
  • olej
  • maslo
  • citrónovú šťavu
  • domácu majonézu
  • pažítku
  • cesnak
  • pór
  • mladú cibuľku
  • soľ
  • mleté čierne korenie



Postup:

Hlivu si najprv očistíme, zbavíme ju korienkov, umyjeme, a poukladáme na plech, ktorý je vymastený maslom. Hríby osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme na hodinu piecť do rúry pri teplote sto stupňov Celzia. Počas pečenia sa z hlivy odparuje voda a zároveň ju aj tepelne upraví. Kto chce, môže si ešte aj opiecť na rozohriatej panvici, bude potom ešte tmavšia, a vznikne nám tak prírodný hlivový rezeň. Podávame s čerstvým chlebíkom alebo so sezónnym šalátom. K hlive môžeme pridať aj bylinkový dresing  z domácej majonézy s pažítkou, cesnakom, pórom alebo mladou cibuľkou – podľa toho, čo máte radi.  Dobrú chuť!

Zajtra si pripravíme obľúbený kurací vývar.

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie 8:19

Práve vysielame