K nedeľnému obedu neodmysliteľne patrí dezert. Mnohé gazdinky, zvlášť teraz, v predvianočnom čase, keď majú s pečením veľa práce, dávajú prednosť takým, ktoré sú nenáročné na prípravu. Cisársky trhanec pripravovala Viera Horáková s Ľubou Daubnerovou.
Cisársky trhanec Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujete:
- 120 gramov hladkej múky
- 250 ml. mlieka
- 1 polievkovú lyžicu vanilkového cukru
- štipku soli
- 4 vajíčka
- 50 gramov krištáľového cukru
- 50 gramov masla
- hrozienka
Postup:
Múku zmiešame s mliekom, vanilkovým cukrom a troškou soli. Následne vmiešame žĺtky.
Bielka vyšľaháme s krištáľovým cukrom a vyšľahaný sneh spojíme so žltou hmotou.
Vlejeme do panvice, ktorú sme potreli maslom a posypeme hrozienkami, ktoré sme namočili v rume. Pečieme v predhriatej trúbe pri 210 stupňov asi 9 minút. Po dopečení ho dvoma vidličkami roztrháme na menšie kúsky. Podľa chuti servírujeme so zmrzlinou, prípadne šľahačkou.