Po celý týždeň sme varili spolu s Ľubou Daubnerovou. Pochádza z Ukrajiny, ale ako sa dozvedela Viera Horáková, na svojich cestách rada ochutnáva aj špeciality iných národov. Dnes vám pani Ľuba ponúkne magľubu či maklubu.
Pochúťka na štýl Blízkeho východu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujete:
- mäso podľa vlastného výberu
- ryžu
- olej
- bobkový list
- čierne korenie
- klinček
- paradajkovú pastu
- soľ
- čierne korenie
- vodu alebo vývar
- baklažán
- zemiaky
- cibuľu
- papriku
- paradajku
Postup:
Všetku zeleninu nakrájame a jednotlivo opražíme na oleji. Rovnako z oboch strán opražíme aj mäso a jednotlivé suroviny vrstvíme. Na spodok hrnca dáme baklažán, potom cibuľu, papriku, zemiaky, paradajky a na zeleninu uložíme mäso. Na túto mäso nasypeme ryžu a zalejeme vývarom a podľa potreby dusíme, alebo pomaly pečieme v trúbe. Na záver masu vyklopíme na podnos.