Kulinárium pripravujeme v snahe inšpirovať vás receptami, ktoré ste ešte nevyskúšali... Preto sa usilujeme ulahodiť milovníkom mäsa, zeleniny, ale aj tým z vás, ktorí do jedálneho lístka radi zaraďujú ryby. Tento týždeň sme už využili mäso hovädzie, bravčové, no a dnes nemôže chýbať ryba. Zubáč v poľskej omáčke pripravovala Viera Horáková spolu s Ľubou Daubnerovou. Začnime tým, čo potrebujete na prípravu.
Zubáč v poľskej omáčke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- zubáča
- šťavu z citróna
- olej
- soľ
- korenie
- maslo
- na tvrdo uvarené vajíčko
- kôpor
Postup:
Rybu osolíme a okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou a podľa uváženia udusíme, upečieme, alebo upražíme. Príprava omáčky je celkom jednoduchá. Na panvici roztopíme maslo, pridáme na drobno nakrájané vajíčko na tvrdo a nasekaný kôpor, soľ a čierne korenie. Takto pripravenou omáčkou rybu polejeme a ako prílohu podávame zeleninový šalát.
Zajtra si pripravíme exoticky znejúce jedlo, bude to magľuba.