Zubáč v poľskej omáčke

Zubáč v poľskej omáčke

Kulinárium pripravujeme v snahe inšpirovať vás receptami, ktoré ste ešte nevyskúšali... Preto sa usilujeme ulahodiť milovníkom mäsa, zeleniny, ale aj tým z vás, ktorí do jedálneho lístka radi zaraďujú ryby. Tento týždeň sme už  využili mäso hovädzie, bravčové,  no a dnes nemôže chýbať ryba. Zubáč v poľskej omáčke pripravovala Viera Horáková spolu s Ľubou Daubnerovou. Začnime tým, čo potrebujete na prípravu.

Zubáč v poľskej omáčke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • zubáča
  • šťavu z citróna
  • olej
  • soľ
  • korenie
  • maslo
  • na tvrdo uvarené vajíčko
  • kôpor


Postup:

Rybu osolíme a okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou a podľa uváženia udusíme, upečieme, alebo upražíme. Príprava omáčky je celkom jednoduchá. Na panvici roztopíme maslo, pridáme na drobno nakrájané vajíčko na tvrdo a nasekaný kôpor, soľ a čierne korenie. Takto pripravenou omáčkou rybu polejeme a ako prílohu podávame zeleninový šalát.

Zajtra si pripravíme exoticky znejúce jedlo, bude to magľuba.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie 5:26

Práve vysielame