Hovädzí perkelt

Hovädzí perkelt

Dnes ulahodíme tým z vás, ktorí preferujú v jedálnom lístku mäso. Perkelt môžeme pripraviť z kuraciny, chutí aj bravčový, ale Viera Horáková s Ľubou Daubnerovou ponúkajú hovädzí.

Hovädzí perkelt Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:
 

  • cibuľu
  • bielu papriku
  • paradajky
  • hovädzie mäso
  • olej
  • cesnak
  • mletú červenú papriku
  • rascu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • vývar
  • petržlenovú vňať


Postup:

Cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na menšie, mäso na väčšie kúsky. Na oleji speníme cibuľu a cesnak, poprášime sladkou paprikou. Pridáme mäso, mletú rascu a po chvíli pridáme nakrájanú papriku, paradajky, soľ a zalejeme vodou, alebo vývarom. Varíme, pokiaľ mäso nie je mäkké. Podávame s tarhoňou, haluškami, alebo ryžou. Zajtra si pripravíme zubáča v poľskej omáčke.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame