Dnes ulahodíme tým z vás, ktorí preferujú v jedálnom lístku mäso. Perkelt môžeme pripraviť z kuraciny, chutí aj bravčový, ale Viera Horáková s Ľubou Daubnerovou ponúkajú hovädzí.
Hovädzí perkelt Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- cibuľu
- bielu papriku
- paradajky
- hovädzie mäso
- olej
- cesnak
- mletú červenú papriku
- rascu
- soľ
- mleté čierne korenie
- vývar
- petržlenovú vňať
Postup:
Cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na menšie, mäso na väčšie kúsky. Na oleji speníme cibuľu a cesnak, poprášime sladkou paprikou. Pridáme mäso, mletú rascu a po chvíli pridáme nakrájanú papriku, paradajky, soľ a zalejeme vodou, alebo vývarom. Varíme, pokiaľ mäso nie je mäkké. Podávame s tarhoňou, haluškami, alebo ryžou. Zajtra si pripravíme zubáča v poľskej omáčke.