Ľuba Daubnerová, ktorá drží varešku v ruke tento týždeň, pochádza z Ukrajiny. Napriek tomu, že rada ochutnáva aj jedlá medzinárodnej kuchyne, tie ukrajinské na jej stole nemôžu chýbať. Napríklad vianočná kapustnica. Ako ju pripravuje? Viere Horákovej pani Ľuba ochotne vysvetlila.
Ukrajinská kapustnica Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- bravčové rebrá neúdené
- kapustu
- cibuľu
- zemiaky
- bobkový list
- korenie
- soľ
- zmes sušenej zeleniny
- korenie
Postup:
Rebrá si uvaríme a následne pridáme kyslú kapustu, cibuľku, korenie, bobkový list.
Zvlášť uvaríme zemiaky, ktoré sme nakrájali na menšie kúsky. Keď sú mäkké, prilejeme ich do kapustnice. Polievku zahustíme a nastrúhaným zemiakom a na záver ju dochutíme
Zajtra si pripravíme hovädzí perkelt.