Pestré všeličo. Aj takto by sme mohli nazvať tohto týždňové kulinárium. Neochutnáš, nespoznáš. Povedala Viere Horákovej Ľuba Daubnerová, ktorá bude držať varešku v ruke tento týždeň.
Mäso na hríboch Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- bravčové karé
- sušené huby
- olej
- cibuľu
- pór
- korenie
- cesnak
- vývar
- smotanu
Postup:
Hríby namočíme do vody, mäso nakrájame na menšie kúsky a orestujeme na oleji. Osolíme, okoreníme a chvíľu dusíme. Mäso vyberieme a na výpeku opečieme na drobno nakrájanú cibuľu a pór. Pridáme cesnak a mäso vrátime späť. Podlejeme vývarom a podusíme, pokiaľ mäso nezmäkne. Dochutíme a môžeme zjemniť so smotanou.
Zajtra si pripravíme ukrajinskú kapustnicu.
Autor: Viera Horáková