Mäso na hríboch

Mäso na hríboch

Pestré všeličo. Aj takto by sme mohli nazvať tohto týždňové kulinárium. Neochutnáš, nespoznáš. Povedala Viere Horákovej Ľuba Daubnerová, ktorá bude držať varešku v ruke tento týždeň.

Mäso na hríboch Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • bravčové karé
  • sušené huby
  • olej
  • cibuľu
  • pór
  • korenie
  • cesnak
  • vývar
  • smotanu


Postup:

Hríby namočíme do vody, mäso nakrájame na menšie kúsky a orestujeme na oleji. Osolíme, okoreníme a chvíľu dusíme. Mäso vyberieme a na výpeku opečieme na drobno nakrájanú cibuľu a pór. Pridáme cesnak a mäso vrátime späť. Podlejeme vývarom a podusíme, pokiaľ mäso nezmäkne. Dochutíme a môžeme zjemniť so smotanou.

Zajtra si pripravíme ukrajinskú kapustnicu.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame