Grilovaná panenka plnená syrom

Grilovaná panenka plnená syrom

Aj taký uznávaný a oceňovaný šéfkuchár, akým je v našom dnešnom Kulináriu - Peter Varga - má naporúdzi jedlo, ktoré zvládnu aj začínajúce, alebo menej skúsené gazdinky. Napokon, počúvajte jeho rozhovor s Jankou Bleyovou.

Grilovaná panenka plnená syrom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 800 g bravčovej panenky
  • 75 g syra Maasdammer
  • 30 g lieskových orechov
  • tri polievkové lyžice olivového oleja
  • 6 stoniek rozmarínu
  • šťavu z polovice citróna


Na grilovaný baklažán si pripravte:

  • 1 baklažán
  • dve paradajky
  • hrsť zelených olív bez kôstok
  • 75 g syra Maasdammer
  • soľ
  • korenie
  • oregano
  • jednu polievkovú lyžicu oleja


Príprava:

Očistenú panenku prekrojíme na polovicu a do stredu urobíme tenkým nožom otvor. Osolíme, okoreníme a do otvoru striedavo vtláčame syr, rozmarín a orechy. Pokvapkáme olejom a na rozohriatom rošte opekáme do zlatohneda. Preložíme na tanier, pokvapkáme citrónom, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť.
Grilovaný baklažán: Baklažán nakrájame na hrubšie kolieska a osolíme; po 10 minútach ich osušíme, pokvapkáme olejom a položíme na gril. Po opečení z jednej strany - ich otočíme a na vrch položíme plátky paradajok. Osolíme, posypeme na drobno nakrájanými olivami a postrúhaným syrom. Odpočinutú panenku nakrájame na plátky a podávame s baklažánom, ktorý posypeme oreganom.

Zajtra zmeníme kuchára i chute, pretože Gizka Oňová pre vás pripraví dolky z hermelínu.

Autor: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame