Aj taký uznávaný a oceňovaný šéfkuchár, akým je v našom dnešnom Kulináriu - Peter Varga - má naporúdzi jedlo, ktoré zvládnu aj začínajúce, alebo menej skúsené gazdinky. Napokon, počúvajte jeho rozhovor s Jankou Bleyovou.
Grilovaná panenka plnená syrom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 800 g bravčovej panenky
- 75 g syra Maasdammer
- 30 g lieskových orechov
- tri polievkové lyžice olivového oleja
- 6 stoniek rozmarínu
- šťavu z polovice citróna
Na grilovaný baklažán si pripravte:
- 1 baklažán
- dve paradajky
- hrsť zelených olív bez kôstok
- 75 g syra Maasdammer
- soľ
- korenie
- oregano
- jednu polievkovú lyžicu oleja
Príprava:
Očistenú panenku prekrojíme na polovicu a do stredu urobíme tenkým nožom otvor. Osolíme, okoreníme a do otvoru striedavo vtláčame syr, rozmarín a orechy. Pokvapkáme olejom a na rozohriatom rošte opekáme do zlatohneda. Preložíme na tanier, pokvapkáme citrónom, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť.
Grilovaný baklažán: Baklažán nakrájame na hrubšie kolieska a osolíme; po 10 minútach ich osušíme, pokvapkáme olejom a položíme na gril. Po opečení z jednej strany - ich otočíme a na vrch položíme plátky paradajok. Osolíme, posypeme na drobno nakrájanými olivami a postrúhaným syrom. Odpočinutú panenku nakrájame na plátky a podávame s baklažánom, ktorý posypeme oreganom.
Zajtra zmeníme kuchára i chute, pretože Gizka Oňová pre vás pripraví dolky z hermelínu.