V nedeľu zvykneme oddychovať aj v kuchyni, keď pripravujeme rôzne špeciality k sviatočnému stolu. Dnes si pripravíme spolu kešu krém. Gazdinky z neho robia dezerty a torty. Nám však kešu krém poslúži na naplnenie cestovín, ktoré si uvaríme. Dnes teda budeme podávať ravioli plnené kešu krémom. Beáta Repíková sa už vybrala na nákup s DOMINIKOU FEKETEOVOU – študentkou SOŠ gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislavskej Petržalke. Čo všetko nakúpime a čo potrebujeme?
Ravioli plnené kešu krémom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 150g kešu orechy
- 70g biele tofu
- 2-3PL lahôdkové droždie
- 2PL rastlinné mlieko
- 2PL citrónová šťava
- mleté čierne korenie
- 1ČL soľ
- 310g bezlepková zmes
- 200ml voda
Postup:
Kešu orechy namočíme na noc do vody. Na ďalší deň kešu scedíme a dáme do mixéra spolu so všetkými ostatnými ingredienciami na kešu krém. Mixujeme úplne dohladka, kým nám nevznikne krém. Nemal by byť príliš hustý, ani príliš tekutý. Potom si pripravíme cesto. Všetky ingrediencie poriadne miesime, aby nám vzniklo cesto, ktoré drží pohromade. Hotové cesto si rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme na tenký plát. Ten nakrájame na obdĺžniky. Potom na každú polovicu obdĺžnika dáme 1-2 lyžičky kešu krému a preložíme na polovicu. Okraje poriadne popritláčame rukou a potom vidličkou. Hotové ravioli vkladáme do horúcej vody a varíme cca 5 minút. Tento istý postup opakujeme aj so zbytkom cesta. Ravioli môžeme podávať s kyslou kokosovou smotanou a posypané opečenou cibuľkou, alebo čerstvou pažítkou alebo jarnou cibuľkou. Z tohto cesta môžete uvariť aj iné cestoviny, ako sú napríklad rezance do polievky alebo tagliatelle.