Dnes sa opäť presvedčíme že„ špeciálne stravovanie nemusí byť strachovanie„. Túto tému si do svoje študentskej vedeckej práce zvolila študentka Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislavskej Petržalke - DOMINIKA FEKETEOVÁ. Pripravuje vlastné recepty pre ľudí, ktorí trpia rôznymi intoleranciami. Beáta Repíková a Dominika Feketeová nám dnes uvaria pohánkovo kapustové taštičky a nebudú iba slané, alebo iba sladké. Tak na aký spôsob si pripravíme?
Pohánkovo-kapustové taštičky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
Cesto:
- 100g pohánková múka
- 120g ciroková múka
- 80g tapiokový škrob
- 1ČL soľ
- 1PL olivový olej
- 200ml vriaca voda
Ingrediencie na náplň:
- 320g nakrájaná kapusta
- 5PL kokosový cukor
- 1/2PL sójová omáčka
- 100g údené tofu
- mleté čierne korenie
Postup:
Ako prvé si pripravíme plnku. Do hrnca si dáme na jemno nakrájanú kapustu pridáme cca 50ml vody a cukor a necháme ju podusiť. Keď kapusta zmäkne, pridáme k nej na malé kocky nakrájané tofu, sójovú omáčku a mleté čierne korenie. Plnku potom necháme chladnúť a pripravíme si cesto. Všetky suché ingrediencie na cesto si zmiešame v miske a potom pridáme olej a vriacu vodu a vypracujeme cesto. Ak by sa cesto príliš rozpadávalo, pridáme ešte trošku vody. Cesto si rozdelíme na viac častí a na pomúčenej doske ho rozvaľkáme a rozkrojíme na štvorce, ktoré potom naplníme plnkou. S cestom treba pracovať rýchlo, kým je ešte teplé. Kúsky cesta, ktoré práve nepoužívame, máme odložené v zakrytej miske aby ostali dlhšie teplé. Naplnené taštičky varíme na pare 15-20 minút. Hotové taštičky môžeme podávať s kyslou kokosovou smotanou, alebo si ich len namáčať do sójovej omáčky.