Fialová cesnačka

Fialová cesnačka

Objednali ste si už v reštaurácii fialovú polievku, alebo ste si ju doma uvarili? Nie nebudeme  používať pri varení farbivá. Beáta Repíková a študentka Strednej Odbornej školy gastronómie  a hotelových služieb na Farského ulici v Bratislavskej Petržalke – Dominika Feketeová vedia ako na to. Najskôr sa však pýtame za vás - aké zemiaky kúpime, aby bola naša krémová cesnačka fialová?

Fialová cesnačka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 2ks šalotka
  • 200g očistený cesnak
  • 600-800g fialové zemiaky
  • 400ml rastlinné mlieko
  • 200-250ml voda
  • mleté biele korenie
  • mleté čierne korenie
  • muškátový oriešok
  • sušené oregano
  • soľ


Postup:

Šalotku si nakrájame na drobné kocky a pražíme v hrnci. Keď šalotka začne mäknúť, pridáme očistený cesnak nakrájaný na kocky a pražíme, až kým šalotka nebude mať jemne zlatú farbu, ale cesnak nesmieme spáliť. Potom pridáme očistený zemiak nakrájaný na kocky a rozdrvené oregano a zalejeme všetko 200 ml vody. Ak chceme, aby mala polievka viac fialovú farbu, tak niektoré zemiaky varíme aj so šupkou. Keď začnú zemiaky mäknúť, tak pridáme mlieko a varíme, až kým nebude všetko úplne uvarené. Potom všetko rozmixujeme tak, aby nám vznikla krémová polievka a dochutíme. Polievku môžeme podávať v bochníku alebo s opečeným chlebom či toastami.
Zajtra si pripravíme pohánkové taštičky.


Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame