Nedeľa je dňom, keď sa zvyčajne stretáva rodina pri spoločnom stole. No a po dobrom obede nesmie chýbať sladká bodka, v podobe dezertu. Či už je to kysnutý, ale bo ovocný koláčik, torta, alebo niečo zdravé. Vieru Horákovú zaujímalo, čo uprednostňuje Soňa Gál.
Tvarohové kocky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- hrnček krištáľového cukru
- hrnček mlieka
- pol hrnčeka oleja
- 3 vajcia
- 2 lyžice kakaa
- kypriaci prášok
- vanilkový cukor
Postup:
Na plnku budete potrebovať 250 gramov tvarohu, Zlatý klas, 1 žĺtok, vanilkový cukor, 2 lyžice krištáľového cukru. Z ingrediencií na cesto si vytvoríte liate cesto, ktoré nalejete na vymastený plech a lyžičkou naukladáte tvarohovú plnku, ktorú ste si pripravili. Pečiete pri 190 tich stupňoch. Nech sa vám koláčik vydarí, želáme dobrú chuť.