Chorvátska pochúťka ako spomienka na leto

Chorvátska pochúťka ako spomienka na leto

Spomínate si, na akých jedlách ste si pochutnávali, keď ste boli v lete v Chorvátsku?
Pýtam sa to preto, pretože Soňa Gál, hoci študovala na talianskom gymnáziu, je Chorvátka a z času na čas pripravuje aj takéto špeciality. Čím sú zaujímavé? Viera Horáková sa Soni Gál opýtala.

Chorvátska pochúťka ako spomienka na leto Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na škampi na buzaru budete potrebovať:

  • krevety
  • olivový olej
  • cibuľku
  • biele suché víno
  • paradajkový pretlak
  • strúhanku


Postup:

Na oleji si speníme cibuľu a vložíme krevety a zalejeme bielym, suchým vínom. Povaríme asi 15 minút. Pridáme lyžičku paradajkového pretlaku a zahustíme strúhankou. Na záver pridáme nasekaný petržlen.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame