Prekvapenie zo Sládkovičova

Prekvapenie zo Sládkovičova

Je množstvo jedál, ktoré majú názov tajomstvo, poklad, špecialita aj prekvapenie. Akoby si ten skutočný názov nechával kuchár len sám pre seba a tých, ktorí podľahnú pokušeniu, tak trochu názvom zvádzal. Nebude to ináč ani dnes. Mária Bendeová zo Sládkovičova recept na jedlo s tajuplným názvom prezradila Hane Michalčíkovej.

Prekvapenie zo Sládkovičova Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • bravčové mäso – stehno alebo pliecko
  • soľ
  • korenie
  • cibuľu
  • olej
  • dvojdecilitrovú konzervu leča
  • hríby
  • kyslú smotanu


Na prípravu halušiek:

  • múku
  • soľ
  • vodu
  • vajíčka



Postup:

Najskôr si udusíme si na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso, pridáme mletú červenú papriku a dusíme, urobíme vlastne z týchto ingrediencií perkelt. Osolíme, okoreníme a pridáme fľašku leča. Len trochu to celé podlejeme vodou. Dusíme do mäkka a kto má rád hríby, pridá aj nakrájané čerstvé alebo vopred namočené sušené hríby. Medzitým si urobíme halušky, najlepšie sádzané z lopárika, nepravidelné. Urobíme ich zmiesením múky, soli, vody a vajíčka. Keď je mäso udusené dáme ho na jednu polovicu taniera, na druhú polovicu dáme halušky, na halušky navrstvíme tvaroh a úplne nakoniec ozdobíme kyslou smotanou. Ak nás počúvate aj v nedeľu ráno, tak do vysielanie pridá Mária Bendeová zo Sládkovičova aj sladký recept na Domácu štrúdľu s rôznymi náplňami.

Autor: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame