Eintopf je národné jedlo z Nemecka. Príťažlivé svojou jednoduchosťou, pestrosťou aj pomerne rýchlou prípravou. Ide o jedlo z jedného hrnca. A čo je hlavné - jedlo mimoriadne chutné. Aj preto možno sa ním možno inšpirovali ľudia v rôznych krajinách a receptov je neúrekom. Jeden z nich sa už dávno udomácnil aj v kuchyni Márie Bendeovej zo Sládkovičova. A tak skôr, ako sa dostaneme k príprave samotného jedla sa jej Hana Michalčíková opýtala na názov tejto špeciality.
Hranolkové mäso Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- krkovičku
- soľ
- čierne mleté korenie
- horčicu
- tvrdý syr
- olej
Postup:
Krkovičku si nakrájame na plátky, môžeme ju naklepať, alebo necháme len narezané plátky hrúbke asi pol centimetra, jednu stranu pokvapkáme olejom, položíme na plech, alebo ak potrebujeme menšie množstvo - na pekáč. Posolíme, okoreníme a natrieme horčicou. Potom na to dáme trochu nastrúhaného tvrdého syra, zoberieme si medzi dlane hranolky a na každý kus mäsa ich položíme tak, že z nich vytvoríme kôpku a polejeme šľahačkou. Zakryjeme alobalom a pečieme. Po čase odokryjeme, ochutnáme, či je mäso dosť mäkké a necháme zapiecť, aby mäso a syr sčervenali. Na tanieri môžeme ochutiť kečupom alebo tatárskou omáčkou. Zajtra si pripravíme Cukinový nákyp.