Hľadáte tip na rýchlu, jednoduchú a zároveň sýtu polievku? Čo tak vyskúšať „mozečkovú“. Za týmto trochu zvláštnym názvom sa skrýva tradičné jedlo z Trenčianskych Stankoviec, na ktoré miestni nedajú dopustiť. Recept prezradila Barbore Jurenovej Daniela Biesiková z folklórneho súboru Rozvadžan.
Mozečková polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 60 gramov masti
- 80 gramov polohrubej múky
- 4 vajíčka
- 2 litre horúcej vody
- soľ
- petržlenovú vňať
Postup:
Najskôr z masti, múky a vajíčok spravíme zásmažku. Miešame v hrnci 20 až 25 minút, kým sa nezačnú robiť hrudky. Zalejeme dvoma litrami horúcej vody a varíme ďalších asi 20 minút. Keď sa začne oddeľovať tvrdá mrvenica, opäť zalejeme celú zmes vriacou vodou, osolíme, pridáme petržlenovú vňať a celé spolu prevaríme.
Tento týždeň nás čaká ešte jeden recept z trenčianskeho regiónu. V nedeľu si upečieme mrežovník.