"Mozečková" polievka

"Mozečková" polievka

Hľadáte tip na rýchlu, jednoduchú a zároveň sýtu polievku? Čo tak vyskúšať „mozečkovú“. Za týmto trochu zvláštnym názvom sa skrýva tradičné jedlo z Trenčianskych Stankoviec, na ktoré miestni nedajú dopustiť. Recept prezradila Barbore Jurenovej Daniela Biesiková z folklórneho súboru Rozvadžan.

Mozečková polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 60 gramov masti
  • 80 gramov polohrubej múky
  • 4 vajíčka
  • 2 litre horúcej vody
  • soľ
  • petržlenovú vňať


Postup:

Najskôr z masti, múky a vajíčok spravíme zásmažku. Miešame v hrnci 20 až 25 minút, kým sa nezačnú robiť hrudky. Zalejeme dvoma litrami horúcej vody a varíme ďalších asi 20 minút. Keď sa začne oddeľovať tvrdá mrvenica, opäť zalejeme celú zmes vriacou vodou, osolíme, pridáme petržlenovú vňať a celé spolu prevaríme.
Tento týždeň nás čaká ešte jeden recept z trenčianskeho regiónu. V nedeľu si upečieme mrežovník.

Autor: Barbora Jurenová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame