Tento týždeň si v rámci nášho Kulinária varíme recepty z trenčianskeho regiónu. Barbore Jurenovej ich prezrádzajú členky folklórneho súboru Rozvadžan z Trenčianskych Stankoviec. Dnes si spoločne s Anežkou Letkovou pripravíme Klobáskovú polievku, ktorá počas studených jesenných dní určite padne každému vhod.
Klobásková polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 0,8 litra vody
- 3 klobásky
- 2 bobkové listy
- 4 guličky nového korenia
- 4 guličky čierneho korenia
- 3 lyžice hladkej múky
- Šľahačkovú smotanu
- 1 liter mlieka
- lyžicu masti
- cibuľu
Postup:
V hrnci si osmažíme na masti cibuľu, pridáme nakrájané zemiaky. Posolíme a chvíľku dusíme. Následne pridáme nakrájanú klobásku, pridáme korenia a bobkový list, prípadne soľ, chvíľku opekáme. Podlejeme troškou vodou a necháme zhustnúť, potom pridáme mlieko, smotanu a varíme. Na koniec môžeme ešte pridať zásmažku a podľa potreby dosolíme a dokoreníme.
Zajtra si pripravíme králičiu polievku a pečeného králika.