Klobásková polievka

Klobásková polievka

Tento týždeň si v rámci nášho Kulinária varíme recepty z trenčianskeho regiónu. Barbore Jurenovej ich prezrádzajú členky folklórneho súboru Rozvadžan z Trenčianskych Stankoviec. Dnes si spoločne s Anežkou Letkovou pripravíme Klobáskovú polievku, ktorá  počas studených jesenných dní určite padne každému vhod.

Klobásková polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 0,8 litra vody
  • 3 klobásky
  • 2 bobkové listy
  • 4 guličky nového korenia
  • 4 guličky čierneho korenia
  • 3 lyžice hladkej múky
  • Šľahačkovú smotanu
  • 1 liter mlieka
  • lyžicu masti
  • cibuľu


Postup:

V hrnci si osmažíme na masti cibuľu, pridáme nakrájané zemiaky. Posolíme a chvíľku dusíme. Následne pridáme nakrájanú klobásku, pridáme korenia a bobkový list, prípadne soľ, chvíľku opekáme. Podlejeme troškou vodou a necháme zhustnúť, potom pridáme mlieko, smotanu a varíme. Na koniec môžeme ešte pridať zásmažku a podľa potreby dosolíme a dokoreníme.
Zajtra si pripravíme králičiu polievku a pečeného králika.

Autor: Barbora Jurenová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame