Ak patríte medzi ľudí, ktorí si nevedia predstaviť nedeľný obed bez sladkej bodky, Viera Horáková vám spolu so šéfkuchárom Vladimírom Morochovičom ponúka recept na orechový koláč.
Orechový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 6 vajíčok
- 100 gramov masla
- 100 gramov vlašských orechov
- 100 gramov polohrubej múky
- 100 gramov hladkej múky
- 100 gramov hnedého cukru
- 20 mililitrov rumu
- 1 balíček prášku do pečiva
- 30 gramov práškového cukru
Postup:
Žĺtka s maslom a hnedým cukrom vyšľaháme do hustej hmoty, pridáme preosiatu múku, rum a vlašské orechy. Následne s práškového cukru a bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Tieto 2 hmoty spojíme, vylejeme na plech na pečenie a pri 180 stupňoch 30 minút.
Podávame so šľahačkou, do ktorej prilejeme trocha čiernej kávy a rumu.
Autor: Viera Horáková