Pečená cvikla s dyňou

Pečená cvikla s dyňou

Ak patríte medzi ľudí, ktorí uprednostňujú zdravé, bezmäsité jedlá, vyskúšajte pečenú cviklu s dyňou. Viera Horáková ju pripravovala so šéfkuchárom Vladimírom Morochovičom.

Pečená cvikla s dyňou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • cviklu
  • tekvicu podľa chuti
  • tymián
  • soľ
  • cukor
  • maslo
  • olivový olej
  • kozí syr
  • vlašské orechy
  • smotanu na šľahanie
  • med
  • pažítku


Postup:

Umytú a osušenú cviklu položíme na alobal, prelejeme olejom a osolíme. Pridáme kúsok masla a tymián. Zabalíme a na 200 stupňoch pečieme asi hodinu. Mäkkú cviklu ošúpeme a nakrájame na malé kocky, zvyšnú cviklu rozmixujeme na pyré, ochutíme soľou a medom. Tekvicu zbavíme jadierok a nakrájame na kocky, ktoré opečieme na panvici. Preložíme na plech a premiešame s olivovým olejom, soľou a nasekaným tymiánom a pečieme asi 10 minút. Na záver posypeme kozím syrom. Zajtra si spolu uvaríme pečené bravčové mäso s modrým syrom.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame