Ak patríte medzi ľudí, ktorí uprednostňujú zdravé, bezmäsité jedlá, vyskúšajte pečenú cviklu s dyňou. Viera Horáková ju pripravovala so šéfkuchárom Vladimírom Morochovičom.
Pečená cvikla s dyňou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- cviklu
- tekvicu podľa chuti
- tymián
- soľ
- cukor
- maslo
- olivový olej
- kozí syr
- vlašské orechy
- smotanu na šľahanie
- med
- pažítku
Postup:
Umytú a osušenú cviklu položíme na alobal, prelejeme olejom a osolíme. Pridáme kúsok masla a tymián. Zabalíme a na 200 stupňoch pečieme asi hodinu. Mäkkú cviklu ošúpeme a nakrájame na malé kocky, zvyšnú cviklu rozmixujeme na pyré, ochutíme soľou a medom. Tekvicu zbavíme jadierok a nakrájame na kocky, ktoré opečieme na panvici. Preložíme na plech a premiešame s olivovým olejom, soľou a nasekaným tymiánom a pečieme asi 10 minút. Na záver posypeme kozím syrom. Zajtra si spolu uvaríme pečené bravčové mäso s modrým syrom.