Ak máte pocit, že varíte dookola stále to isté, malou inšpiráciou môže byť pre vás naše Kulinárium. Dnes ponúkame dusené bravčové mäso na slivkách, recept si už zapisuje Viera Horáková. A potrebné suroviny vymenúva šéfkuchár Vladimír Morochovič, ktorý bude tento týždeň držať v ruke varešku.
Bravčové na slivkách Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 2 polievkové lyžice oleja
- 600 gramov bravčového mäsa z pliecka
- 10 gramov masla
- 1 cibuľu nakrájanú na plátky
- 1 polievkovú lyžicu hladkej múky
- 200 ml. bieleho suchého vína
- 400 ml. hydinového vývaru
- 150 gramov vykôstkovaných sliviek
- soľ
- čierne korenie
Postup:
Na oleji osmažíme na kocky nakrájané bravčové mäso. Mäso vyberieme a do výpeku pridáme maslo a opekáme na ňom plátky cibule. Pridáme múku, pridáme mäso so šťavou, zamiešame a zalejeme vínom a horúcim vývarom. Keď je mäso mäkké pridáme na polovicu nakrájané slivky. Na záver dochutíme korením a soľou.Zajtra si pripravíme pečenú cviklu s dyňou.