Bravčové na slivkách

Bravčové na slivkách

Ak máte pocit, že varíte dookola stále to isté, malou inšpiráciou môže byť pre vás naše Kulinárium. Dnes ponúkame dusené bravčové mäso na slivkách, recept si už zapisuje Viera Horáková. A potrebné suroviny vymenúva šéfkuchár Vladimír Morochovič, ktorý bude tento týždeň držať v ruke varešku.

Bravčové na slivkách Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 600 gramov bravčového mäsa z pliecka
  • 10 gramov masla
  • 1 cibuľu nakrájanú na plátky
  • 1 polievkovú lyžicu hladkej múky
  • 200 ml. bieleho suchého vína
  • 400 ml. hydinového vývaru
  • 150 gramov vykôstkovaných sliviek
  • soľ
  • čierne korenie


Postup:

Na oleji osmažíme na kocky nakrájané bravčové mäso. Mäso vyberieme a do výpeku pridáme maslo a opekáme na ňom plátky cibule. Pridáme múku, pridáme mäso so šťavou, zamiešame a zalejeme vínom a horúcim vývarom. Keď je mäso mäkké pridáme  na polovicu nakrájané slivky. Na záver dochutíme korením a soľou.Zajtra si pripravíme pečenú cviklu s dyňou.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame