Dnešný recept nahral Michal Herceg s Miladou Svetkovou. Bude to nepečená kokosová roláda.
Nepečená kokosová roláda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 3 balíčky Marína keksov (nadrobno podrvíme)
- 10 polievkových lyžíc (150 gramov) práškového cukru (môže byť aj menej podľa chuti)
- 2 PL kakaa
- 4 PL rumu (nemusí byť, potom viac lyžíc kávy)
- 5 PL čiernej kávy (9 PL, ak sa nedá rum)
Plnka:
- ½ (125 gramov) masla – (pokrájať na kusy, aby sa lepšie vymiešalo)
- 10 PL (150 gramov) práškového cukru (môže byť aj menej podľa chuti)
- 5 PL (50 gramov) strúhaný kokos
Postup:
Nadrobno podrvíme Marína keksy, zmiešame s práškovým cukrom, kakaom, rumom a čiernou kávou. Rukami vytvarujeme šúľok, rozvaľkáme, posypeme kokosom a potrieme plnkou. Dáme na alobal a zvinieme. Posypeme kokosom. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 12 hodín.
Autor: Michal Herceg