Dnešná polievka má hneď niekoľko výhod. Okrem toho, že je zdravá a chutná, pri nej nezašpiníte takmer žiadny riad. Všetko uvaríme v jednom hrnci. Recept Michalovi Hercegovi ponúkol Juraj Kvál.
Chlapský polievkoprívarok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na túto pestrú hustú polievku potrebujeme predovšetkým kvalitný paradajkový pretlak. Dáme si ho do väčšieho hrnca a dolejeme trochu vody. Pridáme mangalicovú slaninu nakrájanú na kocky a strúhaný kokos. Začneme variť. Keď pretlak začne vrieť, pridáme cestoviny. Varíme ešte približne 10 minút. Približne v polovici varenia cestovín pridáme aj zeleninu, napr. brokolicu. Na konci varenia po vypnutí plynu pridáme ešte nakrájanú cibuľu a necháme polievku pod pokrievkou dôjsť. Polievku si priamo na tanieri môžeme vylepšiť ešte feta syrom. Ak ju nechceme mať až takú hustú, môžeme si ju zriediť vodou.