Každý deň nový recept a tento týždeň vždy aj nový kuchár či kuchárka. Dnes varí alebo skôr pečie Darina Ondrušová. Michala Hercega zaujímalo, čo si pre nás pripravila.
Kuracia roláda v slaninovom kabáte Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- formu na srnčí chrbát
- 200 g slaniny nakrájanej na plátky
- 0,5 kg nakrájaných a umytých kuracích pŕs
- 3 vajcia
- hladkú múku
- kyslú smotanu
- strúhaný syr
- koreniny
Postup:
Formu si vyložíme plátkami slaniny tak, aby prevísali cez okraje a aby sa navzájom prekrývali. K nakrájanému kuraciemu mäsu pridáme uvarené vajíčka, smotanu a hladkú múku. Celé to zmiešame, naložíme do formy, posypeme strúhaným syrom a prevísajúcimi plátkami slaniny. Prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov asi na 50 minút. Podávame so zemiakmi, alebo nastudeno s chlebom či zeleninovým šalátom.