V nedeľu takto na jeseň, keď už je vonku sychravo sa mnohí z nás radi realizujú v kuchyni. Preto sme dnes s Beátou Repíkovou a Michaelou Makovínyovou pripravili pre Vás „Karfiolovo hráškové batôžteky“. Môžeme ich v nedeľu podávať aj ku káve ako koláčiky?
Karfiolové batôžky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
Cesto:
- 4-5 kusov väčších zemiakov
- 1 PL zemiakový škrob
- 3 PL tapioková múka
- morská soľ, podľa chuti
- čierne korenie, podľa chuti
Plnka:
- 250 g karfiolu
- 50 g hrášku
- ¼ ČL mletej rasce
- ½ ČL mletého koriandra
- ½ ČL mletej kurkumy
- 1 ČL citrónovej šťavy
Príprava:
Zemiaky očistíme, karfiol rozdelíme na menšie ružičky a všetko udusíme v pare aj spolu s hráškom. Udusené a vychladnuté zemiaky, nastrúhame na tenkom strúhadle. Udusený karfiol a hrášok osmažíme na vode v rozohriatej panvici spolu s koreninami a citrónovou šťavou. Všetko spolu dobre premiešame aby sa nám prepojili chute a zmes odložíme vychladnúť. K nastrúhaným zemiakom pridáme, tapiokovú múku, zemiakový škrob, štipku soli a štipku čierneho korenia, vypracujeme si cesto, do ktorého pridám trochu vody aby sa nám s ním lepšie pracovalo. Z vypracovaného cesta si kúsok odtrhneme a snažíme sa v dlani vytvarovať tvar misky, naplníme ju karfilovo-hráškovou plnkou a potom vytvarujeme guličku. A takto pokračujeme kým nespotrebujeme všetko cesto. Cesto nám vystačí približne na 8 batôžkov. Nakoniec si batôžky z každej strany opečieme na nepriľnavej panvici z každej strany. TIP: Ak sa nám cesto rozliepa a nedá sa dobre tvarovať, pridáme viac vody, nie tapioky!